Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов коментира в сутрешния

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgПрезидентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов коментира в сутрешния
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Безработицата със сигурност ще се увеличи. Въпросът е да не стига плашещи нива

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов разяснява в утринния блок на БТВ обстановката на трудовия пазар у нас на фона на ковид и следствията от него. Запитан по какъв начин този закон за изключителните ограничения ще повлия на пазара на труда, той отговори:  " По напълно друг метод. Ако той извърши своето предопределение ще провлияе добре, в случай че не успее - Господ да ни е на помощ. Всичко зависи от равнището на груповия разсъдък, в което ще забележим всичко. Ще забележим и такива социопати като оня дето правеше дарения под условия, които са се взели за Господ. Ще забележим и грижливи стопани, които мислят какво ще стане на следващия ден, ще мислят за това че, без своите служащи нищо не могат да създадат и ще се държат по друг метод в тази среда ", сподели той.

" Това, което без подозрение работодателите вършат в този момент, е да икономисват разноски, тъй като приходите им са лимитирани в този момент и би трябвало да им излезе сметката. За тази настояща година работодателят не може да дава повече от половината отпуска. Нямат право да пускат служащите си в неплатена отпуска. Неплатеният отпуск е право единствено и само на служащия. Затова най-лесното нарушаване е работодателят да принуди по някакви аргументи служащия да си изиска неплатен отпуск. Мерките, които са взети в България, колкото и да не ни харесват в персонален и длъжностен проект, може би са единственото нещо, коеито може да бъде направено. Ние виждаме, че една поредност страни, имащи се за по-главни от нас, почнаха да вършат неща, които ние вършим една седмица преди тях. Колкото до казаното във Франция, че няма никой да остане без работа и приход, това би било съпоставимо с България, само ако в двете страни всичко беше еднообразно като условия. Но не е и не може да бъде. Нека всяка жаба да си знае гьола. Да гледаме личната си кочинка, да забележим тука какви сме ги натворили, тъй като с вас можем да си приказваме една седмица - и за равнището на данъчно облагане, и доста други неща, които се разминават от България до Франция и Германия ", разяснява още Манолов. 

" Без подозрение ще се усили безработицата, въпросът е до какви равнища. Въпросът да не стигнем някакви плашещи, застрашаващи и сериозни равнища. Пак дублирам - груповият разсъдък! За тези 150 000 освободените от заведения, заведения за хранене и хотели до края на март - те отново ще се върнат, дано да устискаме да отмине това. Тези работни места са най-леко възстановими. Да не приказваме, че туризмът, кардинално, като изключим ресторантьорството в останалата си част той е всъщност сезонен бизнес - или ще е летен, или ще е зимен ", съобщи още президентът на КТ Подкрепа.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР